Autot ja pitkä ikä


 

 
Hieno auto on kiva omistaa ja sillä on mukava ajella kateellisia katseita keräten. Autoilu on kuitenkin vihoviimeisiä asioita pitkän iän kannalta. Mietipä sitä kun seuraavan kerran kävelet autoliikkeen ovesta sisään. Istuminen kun on huono asento selälle ja nivelille, reipas kävely olisi paljon parempi. Seuraavan kerran kun autohuolto on ajankohtaista niin äläpä otakaan autokorjaamolta sijaisautoa vaan liiku enemmän kävellen niin elät pidempään.
Yritä myös parhaasi mukaan kerätä kaikki mahdollinen ulkoilu ja liikunta talteen autoilusta. Kun tulee aika talvirenkaiden ja kesärenkaiden vaihtoon niin älä vie autoa rengasliikkeeseen vaan tee renkaidenvaihto itse ulkoilmassa. Saat liikuntaa ja säästät rahaa. Renkaiden vaihto Helsinki -nimisessä paikassa esimerkiksi maksaa se verran, että saat ihan hyvän tuntipalkan liikunnastasi.
Samoin kannattaa myös muita autokorjaamo -asioita pyrkiä tekemään itse ulkoilmassa jos vaan osaaminen riittää. Isommat jakopääremontit tietysti pitää jättää ammattilaisten hoidettaviksi, mutta kun tulee aika pienemmille huolloille niin tee autohuolto itse ja nauti samalla raikkaasta ulkoilmasta.
Varsinkin jos olet autoharrastaja ja tykkäät autojen rassauksesta niin muista, että mieltä virkistävä liikunta ulkoilmassa tekee elimistölle hyvää. Ja ei sen liikunnan tarvitse aina olla lenkkeilyä tai muuta kauhean sporttista, vanhan V8-auton laittaminen voi monelle ihmiselle olla paljon parempi vaihtoehto kuin väkisin suoritettu juoksulenkki.
 


 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: The PV SC, 00100 Hki, thepvsc@thepvsc.com